Natascha Richardson död

Den brittiska skådespelerskan Natasha Richardson avled under onsdagen på ett sjukhus i New York dit hon förts efter en skidolycka i den kanadensiska skidorten Mont Tremblant. Hon gick bort omgiven av den närmaste familjen, bland dem hennes make filmstjärnan Liam Neeson och de två sönerna, 12 och 13 år gamla.



 
Liam Neeson, hans söner och hela familjen är chockade och förkrossade efter deras älskade Natashas tragiska död", hette det i ett uttalande från familjen.

 

Måndagens olycka i Mont Tremblant, cirka 100 kilometer nordväst om Montreal, såg först ut som ett odramatiskt fall i en nybörjarbacke under en skidlektion. Skådespelerskan hade inga synliga skador och mådde bra.

 

Hennes skidlärare och backens räddningspatrull insisterade på att hon "för säkerhets skull" skulle besöka en läkare och följde med henne dit. En timme senare började Richardson känna sig dålig och hon fördes med ambulans till sjukhus i Montreal där man konstaterade att hon fått allvarliga skallskador.

 

Liam Neeson som vid tillfället befann sig i Toronto för en filminspelning begav sig omedelbart till Montreal. Under tisdagen fördes Richardson och Neeson vidare med privatplan till New York där hennes mor Vanessa Redgrave och parets två barn väntade. Hon avled senare av sina skador.

 

Natasha Richardson ingick i den berömda brittiska skådespelarklanen Redgrave. Hon var dotter till den kända aktivisten och Oscarsbelönade skådespelerskan Vanessa Redgrave och regissören Tony Richardson, och syster till Joely Richardson, även känd från tv-serien "Nip/Tuck". Hennes morfar var den kände brittiske aktören Michael Redgrave.

 

Natasha Richardson blev kanske mest känd på teaterscenen. 1998 belönades hon med en Tony för rollen som Sally Bowles i Sam Mendes och Rob Marshalls uppsättning av "Cabaret" på Broadway 1998. Bland hennes filmer kan nämnas "Mardrömmen" (1990), "Nell" (1994) och "Kärleken checkar in" (2002).

 

Natasha Richardson blev 45 år.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0